+40372913240

Portofoliu

Am efectuat pana in prezent aproximativ 3000 de studii de impact asupra mediului, din care circa 1500 au fost pentru statii distribuire carburanti, atât pentru cele noi, cât si pentru cele supuse modernizarii, îndeosebi pentru PETROMROMPETROL DOWNSTREAMLUKOIL ROMANIAMOL ROMANIA, precum si pentru statii particulare.

    Desi cifrele sugereaza o anumita specializare în procesul stocarii si desfacerii produselor petroliere, preocuparile noastre au vizat si alte domenii de activitate precum transportarea si depozitarea carburantilor (PETROTRANS), modernizari în interiorul rafinariilor PETROTEL (DGRS, DAV, HPM, Facla, Centrala termica, etc.) si PETROBRAZI (Centrala cogenerativa pentru energie termica si electrica – avizata de MAPPM Bucuresti, întrucât a fost obiectiv de importanta nationala -, Facla, DAV, etc.), amplasarea de sonde pentru extragerea gazului metan din subteran de catre ROMGAZ – Sucursala Târgu Mures.

      La pachet cu studiile de impact asupra mediului pentru ROMGAZ, am elaborat si cca. 100 studii geotehnice pentru amplasamente de sonde de gaz – de cercetare sau de exploatare.

De asemenea am intocmit studii de risc – SEVESO II -(Depozit MOGOSOAIA, BRASOV, SC DALKIA SRL, Depozitul IUGECOM Brasov, Termoficare SC DALKIA SRL Ploiesti, OTEL INOX Targoviste, studii de amplasament pentru obtinerea  AUTORIZATIEI INTEGRATE pentru SC LINDE GAZ Galati, SC LINDE GAZ Timisoara, SC UPETROM SA Ploiesti, AVICOLA Focsani, AVIPUTNA Focsani, AVICOLA PaulestI, AVICOLA Mehedinti, TURNATORIA ORION Campina, SC GES SA Boldesti Scaieni  BIODISEL Picaturile judetul DOLJ, BIODISEL  Sacele CONSTANTA, SC UZTEL SA Ploiesti, SC MATIZOL SA Ploiesti, SC FLACARA SA Ploiesti).

   LAJEDO a abordat si alte domenii de activitate, precum industria de prelucrare a materialelor metalice si de acoperiri galvanice – pentru Uzina Mecanica Plopeni, ELECTROAPARATAJ Câmpina, HIDROJET Breaza, etc.-, industria chimica – pentru MARCHIM Marasesti, DBW Ploiesti -, extragerea gazelor naturale – ROMGAZ – Sucursala Medias -producerea de mixturi asfaltice – pentru Muntenia Târgoviste, Star T&D Blejoi, etc.

Astfel am mai elaborat 3000 bilanturi de mediu si studii pentru evaluarea riscului, din care cca. 700 pentru obiective de depozitare, transportare si stocare, desfacere a produselor petroliere – pentru PETROTRANS Ploiesti, Sucursalele PECO Prahova, Olt, Mures, Vrancea, SHELL ROMANIALUKOIL ROMANIAROMPETROL DOWNSTREAMMOL ROMANIA, precum si pentru multe alte firme particulare.

Din anul 2000 si pâna în prezent, am elaborat aproximativ 950 documentatii de gospodarire a apelor pentru obiective de investitii (noi sau modernizari) industriale, sociale, rezidentiale sau exploatari de minerale utile.

      În cursul anilor 2006 si 2007 am elaborat 315 bilanturi de mediu pentru parcuri de sonde de petrol apartinând PETROM Bucuresti. Ele colectau productia de titei de la aproximativ 2000 de sonde active.

   În cursul anului 2008 s-a derulat o colaborare pe o perioada continua cu Rafinaria PETROBRAZI, ce a vizat monitorizarea evolutiei calitatii apei uzate – efectuarea de analize ale indicatorilor de calitate a apei uzate intrate si evacuate din statia de epurare. Colectarea probelor de apa s-a efectuat zilnic, în paralel cu laboratorul rafinariei, iar analizele s-au efectuat pentru indicatorii din autorizatia de gospodarirea apelor detinuta de unitate.

     De asemenea, am elaborat 21 studii pentru stabilirea zonelor de protectie sanitara a unor foraje ce reprezentau surse de apa, dintre care reprezentative sunt cele pentru UNILEVER ROMANIA, BRITISH AMERICAN TOBACO, etc. Pentru cele 2 unitati am elaborat studii preliminare pentru stabilirea zonelor de protectie sanitara a surselor de apa, astfel încât forajele sa fie amplasate în acele locuri care îndeplineau în totalitate conditiile de admisibilitate.

     Am emis 518 avize tehnice COV pâna in prezent, pentru tot atâtea statii de distribuire carburanti si terminale, si 1340 de Certificate de inspectare tehnica COV la proiectele retelelor tehnologice, care confirma existenta instalatiilor, echipamentelor si dispozitivelor de recuperare a emisiilor de compusi organici volatili la tranzitarea benzinelor (descarcare si livrare). Cele mai importante colaborari în acest sens s-au derulat cu SHELL ROMANIALUKOIL ROMANIAROMPETROL DOWNSTREAMMOL ROMANIA, sucursale PECO, alte firme particulare.