Laborator de Analize

Laboratorul de analize de mediu, cu acreditare RENAR pentru ISO 17025 se ocupa de monitorizarea factorilor de mediu astfel:
 –        Determinarea calitatii factorilor de mediu – apa, aer, sol, zgomot, noxe – se realizeaza prin efectuarea de masuratori directe cat si prin intermediul 
analizelor de laborator, la cererea clientului.
Masuratorile pentru poluantii din atmosfera si apa se efectueaza cu aparatura moderna (cu citire directa, cu aprobare de model, verificare metrologica si certificare ISO 9001) si se stabileste modul de dispersare a acestora;
         Monitorizarea factorilor de mediu (apa, sol, aer) consta in:
        – Prelevari si analize de probe de aer: emisii de poluanti prin masuratori la sursele  de emisie dirijate si printro retea de puncte de control pentru emisii în perimetrul extrauzinal, imisii, pulberi;
       – Prelevari si analize de probe de sol/reziduri
       – Prelevari si analize de probe de ape uzate
       – Masurari ale nivelului de zgomot în: perimetrul intrauzinal, zona surselor, zona protejata si la limita functionala;

        Determinarea nivelului de noxe de mediu
 Masurarea acestora se face la cererea beneficiarului pentru a determina noxele emise in aer, noxe ce provin de la activitati specifice domeniului lor de activitate. Acestea pot fii masurate continuu sau momentan in functie de cerinte.
 
        Determinarea nivelului de noxe profesionale
 Suntem abilitati de Ministerul Sanatatii pentru masurarea nivelului de noxe profesionale la locul de munca (microclimat, umiditate, temperatura, alte noxe profesionale conform certificatului de abilitare).
 
        Determinarea nivelului de zgomot
 Masurarea nivelului de zgomot se face pentru stabilirea exacta a surselor de poluare fonica in perimetrul in care beneficiarul isi desfasoara activitatea. Aparatele utilizate sunt sonometre de clasa I, conforme cu cerintele Uniunii Europene.
Toate masuratorile nivelului de zgomot se efectueaza conform standardelor in vigoare, si se regasesc  intr-un raport de analize care cuprinde pe langa diagramele efective, si concluziile specialistilor nostri si indrumarile pentru gasirea solutiilor necesare imbunatatirii activitatii respective acolo unde este cazul.
 
Pentru o detaliere puteti accesa Certificatului de acreditare RENAR.